Blog 1 -
 Afzetpalen Heldense  thumbnail

Afzetpalen Heldense

Published Jan 31, 25
10 min read

Werkgroep 31 maart 2016 In aanloop naar deze werkgroep zijn bij de verschillende deelnemers de belangrijkste aandachtspunten voor in het nieuwe horecakader geïnventariseerd. RVS vaste afzetpaal. Wat is het belangrijkste punt dat in het nieuwe horecabeleid geregeld moet worden? • Deregulering, flexibiliteit • Controle handhaving • Fietsbeleid Centrum • Terrassenbeleid • Geen verder uitbreiding horeca op de Gijsbrecht van Amstelstraat • Heldere grenzen • Balans tussen innovatie en regelgeving • Alle doelgroepen Waar wordt concreet aan gedacht? • Discipline economie acht het van belang dat er een relatie wordt gelegd met het detailhandelsbeleid en het evenementenbeleid – die beide eveneens aan vernieuwing toe zijn

• In de randzones zou niet meer moeten worden ingezet op horeca. Geen actief ontmoedigingsbeleid, maar ondernemers zullen niet langer worden gestimuleerd om zich daar te vestigen. Op het moment dat er iemand wegtrekt, kan transformatie naar wonen mogelijk worden gemaakt. • Daarnaast wordt gewerkt aan een actieve profilering/marketing/ acquisitie t.a.v.

Het Keiplein en het C&A-plein bieden meer mogelijkheden voor terrassen, evenals de Kerkbrink en eventueel het Wagenmakersplein. • Binnen wettelijke kaders heeft het de voorkeur dat lokale belemmeringen worden weggenomen. Rondom de menging (blurring) van detailhandel en horeca vinden momenteel allerlei pilots plaats - sleutel voor afzetpaal. De uitkomsten hiervan worden zo mogelijk betrokken in de nota

Daar zal dus een maximumstelsel gaan gelden, althans dat wordt aan de raad voorgesteld. • Punt van aandacht: de openingstijden van horecabedrijven in het kernwinkelgebied. Een ambtenaar oppert dat die wellicht gelijkgetrokken kunnen worden met die in het horecagebied en vraagt om reactie. • Wel rekening ermee houden dat er een spanningsveld kan optreden waar het de ambitie betreft om wonen boven winkels toe te staan.

• Sommige tanende winkels trachten hun omzet te verhogen door horeca-activiteiten te integreren. Dat zal meestal een tijdelijke oplossing zijn, waarna zo’n bedrijf alsnog ten onder gaat. Inmiddels is de omringende echte horeca in zijn bestaan aangetast en kan misschien ook niet overleven - driekantsleutel voor afzetpalen. Het resultaat is dan 2x niks. • Horeca en winkels hebben elkaar nodig

Parkeerpalen & Afzetpalen Kopen?

Nu is een koffiehoek in een winkel soms toegestaan, maar misschien slaat dit niet aan en keert de vroegere situatie terug (gebruikte afzetpalen). • Hoe dan ook: wachten tot de wetgever tot een uitspraak komt zal lang gaan duren. Tot die tijd kan de gemeente meedoen met bestaande pilots of zelf een andere vorm van flexibiliteit ontwikkelen

• Het is belangrijk om te blijven zoeken naar de balans. • Op het C&A-plein overheerst nu tevredenheid, na aanvankelijke scepsis rond de koffiecorner van boekhandel Voorhoeve. • Burgemeester Broertjes is voor het loslaten van regelgeving die als knellend wordt ervaren. Hij spreekt zich uit voor een lokale pilot. Daar moeten dan wel goede argumenten voor worden aangedragen.

Een ander concept trekt ook weer mensen naar het centrum. Nu gaan teveel mensen vanuit Hilversum naar Amsterdam. • Pilots dragen het risico in zich dat de tijdelijk bedoelde situatie gewoonte wordt. Het toezicht en handhaving dient bovendien op die tijdelijke situatie te worden afgestemd (afzetpaal engels). • In het huidige bestemmingsplan ‘Binnenstad 2013’ is het maximumstelsel (m.u.v



Voor ruimtelijke ontwikkeling is het standpunt m.b.t. het wel of niet opnemen van een maximum-stelsel interessant. • Het wegbestemmen van functies (beleid t.a.v. aanloopstraten) kan leiden tot planschade. • De winkeliersvereniging heeft er destijds een hard punt van gemaakt om het aantal horecazaken in de Leeuwenstraat te maximeren. De reden was, dat er teveel horeca in de straat vertegenwoordigt was, wat ten koste ging van de retail en de aard van de horeca zodanig was dat dit het imago van de straat geen goed deed en tot ‘verpaupering’ dreigde te leiden.

Flexibele Afzetpalen Kopen ?

Anders bestaat de kans dat in de Leeuwenstraat toch winkels/bedrijfjes zich vestigen en een situatie ontstaat die niet wenselijk is - Afzetpalen online bestellen. • Voor de brandweer is het belangrijkste punt de veiligheid. Ten aanzien van de controle in de horeca wil men gaan werken met een bonus- malusregeling, waarbij bedrijven die gedurende langere tijd aan de eisen hebben voldaan een beloning krijgen in de vorm van minder vaak een controle

Toegewerkt wordt ook naar een regionaal beleid, met regionale afspraken, e.d. om scheefgroei te voorkomen. • Ten aanzien van evenementen wordt door een ondernemer voorgesteld om een streng basisbeleid te voeren en dit niet iedere keer weer te veranderen. Een punt van grote ergernis voor de horecaondernemers. Echter naar aanleiding van incidenten elders in het land vaardigt de overheid telkens nieuwe regels uit waaraan voldaan moet worden.

• De politie is gebaat bij de centralisatie van de uitgaanshoreca, met name in het gebied waar cameratoezicht plaatsvindt. Duidelijkheid over sluitingstijden is vooral van belang bij nachtzaken en bij evenementen. De gedachte is om de sluitingstijden van bepaalde horeca, bij evenementen, te vervroegen - Afzetpaal en wandcassette met uittrekbaar lint - RAJA. In het geheel van de besprekingen tot dusver wordt de leefbaarheid van de bewoners en de winkeliers gemist

• De gemeente gaat uit van het veiligheidsplan 2015-2018, de nota Veilig Uitgaan en het Convenant Veilig en Gezond Uitgaan. • Er is een aantal maatregelen in gang gezet om de sociale veiligheid op straat te verbeteren. Het cameratoezicht is daarbij van grote waarde. Geweldszaken worden allemaal gezien en het merendeel van de constateringen krijgt een vervolg, zoals het aanhouden van de dader(s)/overtreders.

• Regelmatig vinden er overleggen plaats (zoals portiersoverleg) en wordt er middels casuïstiek geoefend, waarbij er een intensieve samenwerking is tussen en met politie, portiers, beveiliging en het toezicht op straat. • De objectieve veiligheid is prima, blijkt wel uit cijfers. Het subjectieve gevoel van veiligheid loopt daarop achter. Afzetpalen van goede kwaliteit. • De sleutelwoorden waardoor bewoners en ondernemers op de Gijsbrecht tot goede afspraken zijn gekomen waarvoor alom waardering bestaat zijn: vertrouwen en wederzijds respect

Cilindrische Afzetpaal - Stalen Palen

Over bijvoorbeeld het belangrijke punt van de sluitingstijden is in goed onderling overleg gecommuniceerd. Al doende is een goed compromis uit de bus gekomen. • Een bewoner adviseert om de ontbrekende vertegenwoordiging uit het centrum vanuit de gemeente proactief op te pakken. Kennelijk is het moeilijk om daar een paar mensen warm voor te krijgen, terwijl het van belang is dat ook hun stem wordt gehoord.

• Er moet een goed evenwicht worden gevonden tussen het horecabeleid, het evenementenbeleid en het terrassenbeleid. De afdeling wil graag leuke initiatieven faciliteren, maar het belang van de bewoners moet ook in het oog worden gehouden - De chrome afzetpalen. Belangrijk is dat er goede kaders worden gecommuniceerd, waar dan ook wel de hand aan moet worden gehouden

de incidentele festiviteiten zal een verruiming worden toegestaan en het houden van collectieve evenementen wordt ook makkelijker gemaakt. flexibele afzetpaal. De losse stukjes beleid moeten wel goed in elkaar zitten, zodat er een leefbare situatie ontstaat voor de bewoners van de binnenstad, maar waarin ook veel te beleven is. Sessie 11 april Innovatie Tijdens deze sessie heeft Arjen van den Dool, teamleider Kennis, Projecten & Domeinen van Koninklijke Horeca Nederland een inspirerende sessie met als thema: future proof ondernemen in en om de Hilversumse horeca

• Positie van Hilversum: 37. • Relevante gasttrends: puur, persoonlijk, peer-2-peer, gemak/hyperactieve leefstijl, combineren/samenwerken, gezondheid. Hilversum • 242 horecabedrijven, 1000 medewerkers • Aanbod in m2 per inwoner, t.o.v. landelijk: horeca en toeristisme middenmoot, retail hoog • Sinds 2006: aantal bedrijven +6%, aantal m2 ongeveer gelijk: spoeling dunner • Dranksegment: schaalverkleiningen verschuiving naar koffieconcepten • Groei zit in restaurants (schaalvergroting en aantal) en dagbedrijven–restaurantstad? Maar geen toprestaurants • Weinig hotels –zeker gelet op bedrijvigheid (NB geen zicht op AirBNB, B&B!) • Nauwelijks horeca op bedrijventerreinen (mediapark, 24/7) • Beetje blurring • Van 74 miljoen horecakoopkracht, maar: blijft 33 miljoen in Hilversum, 41 miljoen vloeit weg (Amsterdam, Almere, Utrecht, Gooi) Aan de hand hiervan wordt kort gediscussieerd over thema’s als vernieuwing, DNA, blurring, potentie Media Park en meer.

Bestel Online Afzetpalen!

• Focus op het stimuleren, innoveren en vernieuwen van typen en gebieden - afzetpaal hout. • Heldere begrenzing binnen een compacter centrum. • Zonering Groestkwartier, restaurantzone, kernwinkelgebied en aanloopstraten. • Actieve aanpak randzones en eventuele transformatie waar nodig. • Actieve profilering/marketing/acquisitie op brinken en pleinen • Wegnemen van lokale belemmeringen en zoeken naar ruimte binnen wettelijke kaders

• Zoeken van instrumenten om dat toe te passen. De restaurantzone beslaat een opvallend groot gebied. Het idee is om dit compacter te maken. Het compacte uitgaansgebied/cameragebied zal z’n begrenzing houden, alleen al omdat de gemeente daar overal kosten heeft gemaakt om het veilig uitgaan mogelijk te maken. Ook de focus van de politie is grotendeels op dit gebied geconcentreerd.

Structureel staat ongeveer een derde leeg - Afzetpalen huren in Hoofddorp. • Tien vastgoedeigenaren hebben de gemeente de afgelopen twee jaar benaderd met het verzoek om leegstaande panden te mogen transformeren naar woningen. Een probleem vormt het gebrek aan parkeerruimte (die ook niet te realiseren is). Wonen op de begane grond is volgens het bestemmingsplan nu niet toegestaan



Voor horeca deels wel. • Een ondernemer ziet wel kansen voor ontwikkeling en nieuwe initiatieven in de Havenstraat. De huren zijn bijvoorbeeld een stuk lager dan in het centrum. Restaurants zouden juist voor verlevendiging van de nu wat stilgevallen straat kunnen zorgen. • Een ondernemer vreest dat hierdoor horeca weg zal trekken, de druk op de Groest wordt vergroot, zeker als het nieuwe compacte centrum zo succesvol wordt als de gemeente verwacht.

• De heer Rodenburg zet vraagtekens bij deze positieve aanname. Het publiek loopt meestal snel door de Havenstraat. Er zitten echter een paar leuke wereldrestaurants (geroemd wordt het Portugese visrestaurant) die je wèl moet weten te vinden. Aan vrijwel alle panden ontbreekt een aantrekkelijke uitstraling. Afzetpalen huren in Breda. • Wanneer de leegstand kan worden opgeheven door er woningen te bouwen kan er een goede mix ontstaan van wonen en restaurants

Vind Afzetpalen Op Marktplaats

De Havenstraat lijkt momenteel op een teloorgang af te stevenen. Het woord ‘verpaupering’ valt. • Een ondernemer denkt dat er juist nog minder mensen door de Havenstraat zullen lopen als de detailhandel totaal verdwijnt. Het is z.i. ook de nekslag voor de straat als restaurantgebied. • Opgemerkt wordt dat op de kop van de Havenstraat (bij het haventje) zich wel weer een milieu ontwikkelt met mogelijkheden.

Hij mist leuke uitgaansgelegenheden voor oudere jongeren en mensen van middelbare leeftijd. Afzetpalen met rood lint. • De Havenstraat is aan de ene kant enorm rommelig en aan de andere kant een dooie boel, een straat waar je liefst snel doorheen rijdt. Misschien kan de centrummanager eens nagaan of er een andere oplossing mogelijk is? Een trekker in de vorm van een leuke jazzclub zou misschien een goede optie zijn

• In Hilversum zou gedacht kunnen worden aan een looproute vanaf de Gijsbrecht via de Havenstraat tot in het centrum, waarbij er wel winkels en restaurants aan de Havenstraat gevestigd moeten blijven. Restaurantzone, Kerkbrink • Een herkenbare restaurantzone is belangrijk. Het voorkomt dat mensen gaan lopen dwalen en zoeken. In die zone moeten liefst ook een paar interessante trekkers zijn, zoals het Filmtheater en de bioscoop.

Ook moeten er niet teveel snackbars bij elkaar in de buurt zitten. • De gemeente mag niet in concurrentieverhoudingen treden - afzetpaaltjes met lint. De centrummanager zou, samen met ondernemers, kunnen meedenken over het neerzetten van het gewenste profiel van een bepaald gebied. Tevens kan dan vastgesteld worden wat er wordt gemist en welk type restaurant iets zou kunnen toevoegen aan de uitstraling die men voor ogen heeft

Afzetpalen

Het Groestkwartier ontwikkelt zich veelbelovend, de Biersteeg heeft een paar goede zaken. Rond het Filmtheater zou de aanwezigheid van horeca wat meer uitgesproken kunnen zijn. • De Kerkbrink is een mooi plein, maar heeft de aanwezige potentie (nog) niet benut - verzinkbare afzetpaal. Mensen gebruiken het hoofdzakelijk om over te steken naar de Kerkstraat/Gooische Brink

Er is daar niets dat klanten trekt of vasthoudt. Wellicht zou men zich hoofdzakelijk kunnen richten op de doelgroep 30+ - rvs afzetpalen. • Syntrus Achmea zal, als eigenaar, zeker bereid zijn te investeren om de Kerkbrink en de Gooise Brink meer leven in te blazen, Meddens wordt opgeknapt en ook andere plannen staan in de steigers

Latest Posts

Tweedehands Afzetpalen

Published Jan 31, 25
7 min read

Afzetpalen Met Koord

Published Jan 31, 25
10 min read

Afzetpalen Van Goede Kwaliteit

Published Jan 31, 25
10 min read